Over de camping

Camping ús Wetterpleats biedt 25 standplaatsen in een rustige, natuurlijke en waterrijke omgeving. Elke campingplaats is 120 m2 groot en voorzien van stroom, afvoer en een watertappunt. De sanitaire voorziening bestaat uit een gescheiden dames- en herengedeelte met gratis douches.

Onze camping is gelegen in het weiland achter onze boerderij. Het land waarop de camping is gevestigd is direct gelegen aan de Friese meren de Terhernster en Terkaplester Poelen. Dit open vaarwater staat in verbinding met het Sneekermeer.

In de opvaart van de boerderij beschikken wij over aanlegplaatsen, geschikt voor het aanleggen van sloepen en zeilboten met diepgang tot 1 meter. Tevens is dit water is een heerlijke plek om te vissen en te zwemmen.

De Nederlandse betekenis van de naam Wetterpleats is waterboerderij. Deze naam is gekozen, omdat de boerderij met één zijde in het water is gebouwd. Vroeger was er naar de boerderij geen verbinding over het land en moest alles van en naar deze boerderij vervoerd worden via het water. Onze boerderij is niet meer in bedrijf, maar er zijn nog wel dieren aanwezig en er wordt jaarlijks hooi gewonnen van het land.
Een leuk weetje is dat in 2004 onze boerderij en erf gebruikt is als filmlocatie voor de film ‘De Kameleon 2‘. 

Klik op de plattegrond voor een vergroting.

Wat gasten ons vertellen

Goede
Gebaseerd op 58 recensies
Ronald Oosterom
Fijne kamperen bij de boer camping. Ruime plaatsen, schoon sanitair en op loopafstand van het dorpje Terherne.
Sven Aukes
Geweldige kleine camping in Terherne. Alles netjes voor elkaar. Fijne dagen hier gehad. De camping ligt mooi aan de Friese wateren.
So Am i kompagnie
Gewoon top! Heerlijke camping
Paul Kersting
Fijne ruime plaatsen. Net sanitair en een gemoedelijke sfeer. Terherne onder loopafstand.
Edwin van Unen
Mooie mini camping met ruime plekken.
Mieke Talsma
Roger Tock
Très bon camping, sympa et calme
Scroll naar boven