Over de camping

Camping ús Wetterpleats biedt 25 standplaatsen in een rustige, natuurlijke en waterrijke omgeving. Elke campingplaats is 120 m2 groot en voorzien van stroom, afvoer en een watertappunt. De sanitaire voorziening bestaat uit een gescheiden dames- en herengedeelte met gratis douches.

Onze camping is gelegen in het weiland achter onze boerderij. Het land waarop de camping is gevestigd is direct gelegen aan de Friese meren de Terhernster en Terkaplester Poelen. Dit open vaarwater staat in verbinding met het Sneekermeer.

In de opvaart van de boerderij beschikken wij over aanlegplaatsen, geschikt voor het aanleggen van sloepen en zeilboten met diepgang tot 1 meter. Tevens is dit water is een heerlijke plek om te vissen en te zwemmen.

De Nederlandse betekenis van de naam Wetterpleats is waterboerderij. Deze naam is gekozen, omdat de boerderij met één zijde in het water is gebouwd. Vroeger was er naar de boerderij geen verbinding over het land en moest alles van en naar deze boerderij vervoerd worden via het water. Onze boerderij is niet meer in bedrijf, maar er zijn nog wel dieren aanwezig en er wordt jaarlijks hooi gewonnen van het land.
Een leuk weetje is dat in 2004 onze boerderij en erf gebruikt is als filmlocatie voor de film ‘De Kameleon 2‘. 

Klik op de plattegrond voor een vergroting.

Wat gasten ons vertellen

Maarten Feijen
Voor de 2e keer op deze heerlijke camping gestaan met onze camper. Het is een rustige camping met een 25 plekken. Een klein haventje waar ruimte is om je eigen bootje neer te leggen. De campingplekken zijn ruim en het gras is netjes gemaaid. Waterkraan en stroomvoorziening is vlakbij. Het toiletgebouw is netjes en schoon. Fijn gratis douchen is wederom een pluspunt. Er is een kleine speelgelegenheid voor kleine kinderen met zandbak, schommel, kleine glijbaan en pingpong tafel. De combinatie van het camperen en de mogelijkheid om met eigen bootje het water op te gaan vind ik top. Ik denk dat ik hier de komende jaren nog wel vaker een weekendje kom.
Ronald Oosterom
Fijne kamperen bij de boer camping. Ruime plaatsen, schoon sanitair en op loopafstand van het dorpje Terherne.
Sven Aukes
Geweldige kleine camping in Terherne. Alles netjes voor elkaar. Fijne dagen hier gehad. De camping ligt mooi aan de Friese wateren.
So Am i kompagnie
Gewoon top! Heerlijke camping
Paul Kersting
Fijne ruime plaatsen. Net sanitair en een gemoedelijke sfeer. Terherne onder loopafstand.
Edwin van Unen
Mooie mini camping met ruime plekken.
Mieke Talsma
Scroll naar boven